Utrecht Marathon groter dan ooit

door 17 mei, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Utrecht Marathon

De spanning stijgt in Utrecht, want op zondag 19 mei vindt het grootste hardloopevenement van de stad plaats: de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park. Dit jaar is het evenement groter dan ooit met 14.000 inschrijvingen en een mooi atletenveld.

De Utrecht Marathon heeft in de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. De populariteit van het grootste Utrechtse hardloopevenement stijgt, wat is terug te zien in het deelnemersveld. Met verschillende onderdelen voor jong en oud biedt het evenement een unieke ervaring op de marathon, halve marathon, kwart marathon en mini marathon. Ook nieuw dit jaar is de Utregse Studentenbokaal waarin verschillende studententeams tegen elkaar strijden op de kwart marathon.

Bekend startveld

Onder de deelnemers bevinden zich ook enkele bekende namen. Nederlandse topatlete Jill Holterman zal aan de start staan van de Utrecht Science Park Halve Marathon. Een mooie voorbereiding op de doelen die later dit jaar zullen volgen. De bekende cabaretier en hardloopfanaat Dolf Jansen doet ook mee en brengt zijn kenmerkende humor en enthousiasme mee naar de startlijn. Daarnaast maakt ook voormalig schaatser Erben Wennemars deel uit van het deelnemersveld. Hun aanwezigheid onderstreept het aantrekkingskracht van de Utrecht Marathon.

Utrecht Marathon

Langs de hoogtepunten van Utrecht

Het parcours van de Utrecht Marathon, Utrecht Science Park Halve Marathon en de GenDx ¼ Marathon gaat langs verschillende mooie en typische Utrechtse hotspots. Zo biedt het deelnemers de kans om de gezellige sfeer, mooie natuur en hoogtepunten van de stad Utrecht te bewonderen en te beleven. Het parcours loopt vanaf de start naar Landgoed Amelisweerd via het mooie Utrechtse groen door naar de binnenstad. Hier passeren de deelnemers onder andere de Nieuwegracht en de Dom waarna zij hun route vervolgen via Park Lepelenburg, de Maliesingel en het Wilhelminapark naar de finish. Het Utrecht Science Park, waar innovatie en kennis helemaal tot zijn recht komen, is daarbij de perfecte start- en finishlocatie die de sportieve prestaties van alle lopers aanvult.

De Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park belooft dus een dag te worden vol sportiviteit, Utrechtse gezelligheid en onvergetelijke (sport) momenten. Of je nu een doorgewinterde marathonloper bent, een enthousiaste recreatieve renner of een supporter langs de zijlijn, deze dag biedt voor iedereen iets bijzonders.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!