Zeer geslaagde 11e editie van de Meppel City Run

door 27 mei, 2024Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Op zondag 26 mei vond de 11e editie van de Scania Meppel City Run eindelijk plaats. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om het uitverkochte evenement tot een succes te maken. Het stralende weer bracht blije gezichten en goede sportieve prestaties met zich mee. Bij deze editie van de Meppel City Run liepen bijna 2800 deelnemers mee. De deelnemers konden kiezen uit verschillende onderdelen: de G-run, Framerun, SNS kidsrun, en de 4 of 8 Engelse mijl.

Een evenement van en voor iedereen

Naast het fantastische aantal deelnemers was ook het publiek massaal aanwezig. “Het was geweldig om te zien dat iedereen van deze sportieve dag heeft genoten. Sport verbindt. Er hing een gemoedelijke, feestelijke sfeer in de stad,” aldus Wiebo Walstra, voorzitter van de Scania Meppel City Run.

Het enthousiasme was niet alleen merkbaar tijdens de SNS kidsrun en de G-Run, maar ook de deelnemers aan de 4 of 8 mijl werden luid aangemoedigd. Bewoners van de Ambonstraat, en het Zuideinde maken er al jaren een feestje van tijdens de Scania Meppel City Run. De Catharinastraat, Wilhelminastraat en Prinses Margrietlaan deden hier niet voor onder hielpen de renners naar de finish met hun support.

G-Run en SNS kids run

De jongste deelnemers deden mee aan de 200, 1000 of 2000 meter van de SNS Kidsrun. “Het is geweldig om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben. Sommige kinderen zijn gespannen, terwijl anderen vooral genieten van alle aanmoedigingen onderweg,” vertelt Carola Steenbergen. Ook bij de G-Run en de Framerun was het enthousiasme duidelijk zichtbaar. Alle deelnemers aan de Kidsrun, G-Run en Framerun ontvingen als beloning een mooie houten medaille, gemaakt door dagbesteding Cement. Net als voorgaande jaren was de SNS Kidsrun tevens een sponsorloop, dit jaar ook voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds maakt sporten mogelijk voor alle kinderen in de gemeente Meppel. Aan het eind van de middag werd een cheque ter waarde van € 1.414,05 overhandigd aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Trots

Walstra kijkt zeer tevreden en trots terug op de 11e editie van de Scania Meppel City Run. “We zijn ontzettend dankbaar voor alle vrijwilligers die dit evenement tot een succes maken. Het enthousiasme voor dit evenement is de sleutel tot ons succesen dat merken de lopers ook. Voor ons was het weer een geweldig feestje.” Daarnaast spreekt hij zijn dank uit aan alle sponsoren. “Zonder hen zouden we er niet zo’n geslaagd evenement van kunnen maken.

Bekijk hier alle uitslagen van de Meppel City Run.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!