Podcast De Pacer: Fysio Maarten over hardlooplijffies, pijntjes en blessures

door 29 mei, 2024Blessures, Podcasts0 Reacties

Select 2024Select 2024

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer praten zij met fysiotherapeut Maarten van der Klis over de meest voorkomende hardloopblessures.

Fysiotherapeut Maarten van der Klis is te gast. Met hem spreken we over de meest voorkomende hardloopblessures die hij voorbij ziet komen. De grens tussen belasten en overbelasten. En de sleutel: steeds beter leren te luisteren naar het lichaam.
Voorkomen is immers beter dan genezen. Maar ja, hardlopers willen hardlopen. En trouw oefeningen doen, blijkt over het algemeen een grotere opgave. Over die oefeningen gesproken: hoe maken we die hardloopspecifiek? 

Zelf raakte hij op 13-jarige leeftijd flink geblesseerd. En tijdens zijn revalidatie kwam hij erachter: later word ik fysiotherapeut. Nu, vele jaren later, heeft hij onder andere Pim Bijl en Eric Brommert regelmatig op zijn tafel liggen. Hoe zien hun hardlooplijven eruit, wat zijn hun krachten en valkuilen? 

Verdere thema’s: taarten bakken bij Heel Holland Bakt, bloed pissen na een fanatiek potje squashen en de overeenkomst tussen Carlo Ancelotti en Marinus Dijkhuizen. En het gaat over de twee marathons die Van der Klis inmiddels op zijn naam heeft staan. Loopt de fysiotherapeut eigenlijk zelf weleens tegen een blessure op?

Veel luisterplezier!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Podcast De Pacer: De grote Marathon nabeschouwing

Podcast De Pacer: De grote Marathon nabeschouwing

We volgen de Hardlooppodcast De Pacer, door loopliefhebbers Pim Bijl en Eric Brommert. We zullen de leukste podcast van hen met jullie delen. Deze keer praten zij een dag na de Marathon van Rotterdam over deze dag! The day after. Zoveel verhalen,...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!