Marathonafstand Marathon Eindhoven voor 75% uitverkocht

door 31 mei, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Marathon Eindhoven

In de eerste maand waarin het mogelijk is om je in te schrijven voor de ASML Marathon Eindhoven hebben duizenden hardlopers zich al verzekerd van een startplek. Met name de marathonafstand is enorm populair, 75% van de beschikbare startbewijzen voor dit onderdeel zijn al uitverkocht.

De ASML Marathon heeft een internationaal karakter met diverse topatleten aan de start en het Belgisch Kampioenschap Marathon. Het kampioenschap is al acht edities onderdeel van het evenement. Onder de duizenden deelnemers die al een startbewijs hebben bemachtigd zitten deelnemers uit meer dan 30 landen. Ook zijn er een paar honderd atleten uit de regio aanwezig.

ASML Halve Marathon voor 50% uitverkocht

De ASML Halve Marathon is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste onderdeel van het eventweekend. Ook dit jaar is de populariteit van deze afstand zichtbaar, de helft van de beschikbare startplekken zijn al geclaimd.

“De ASML Marathon Eindhoven is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste hardloopevenementen van ons land,” zegt Wilbert Lek, directeur ASML Marathon Eindhoven. “Dat er nu al zoveel deelnemers aanwezig gaan zijn bij de jubileumeditie laat zien dat Eindhoven een echt hardloopstad is!”

Aangepast programma

Mede door de toename van het aantal deelnemers over de afgelopen edities is het programma van het evenementweekend vernieuwd. Over het gehele weekend worden zo’n 35.000 deelnemers verwelkomd in Eindhoven.

Op zaterdagochtend 12 oktober vindt de Marathon Eindhoven Urban Walk plaats. Via een unieke route van 10 of 15 km worden verschillende iconische locaties van Eindhoven bezocht. Om 13.00 uur gaat de ASML Your Marathon Challenge van start. De Jumbo Mini Marathon is naar de zaterdagmiddag verplaatst. Nieuw dit jaar is de keuze uit twee afstanden: 1,5 en 2,5 km. Met de City Run van 5km wordt de zaterdagmiddag afgesloten.

Op zondag vinden de ASML Marathon, ASML Halve Marathon en RSM 1/4 Marathon (10,55km) plaats. Het programma is aangepast zodat zowel de ASML Marathon en ASML Halve Marathon van start gaan in de ochtend.

Goede doel: KWF Kankerbestrijding

Zoals ieder jaar is er een goed doel verbonden aan de ASML Marathon Eindhoven. Voor deze jubileumeditie is dat wederom KWF Kankerbestrijding. Deelnemers kunnen een donatie doen tijdens de inschrijving of een actiepagina aanmaken.

Inschrijven voor de verschillende wandel- en hardlooponderdelen is mogelijk via www.asmlmarathoneindhoven.nl. De organisatie adviseert mensen die zich nog niet hebben ingeschreven om zich snel te registreren voor het gewenste onderdeel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!