Sifan Hassan komt naar FBK Games 2024

door 5 jun, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Sifan Hassan komt zondag 7 juli naar de 43e editie van de FBK Games in Hengelo. De 31-jarige tweevoudig olympisch kampioene van Tokio in 2021 doet op de zondagavond mee aan de 1500 meter, de afstand waarop ze in Tokio én de wereldkampioenschappen in Boedapest in 2023 een bronzen medaille veroverde.

Sifan Hassan komt naar FBK Games 2024
Foto: FBK GFames

Focus op Olympische Spelen

Hassan heeft haar focus dit jaar volledig gericht op de Olympische Spelen van Parijs, waarbij ze in de luxepositie verkeert aan vier disciplines deel te mogen nemen: de 1500, 5000 en 10.000 meter op de baan en de marathon op de weg. Sifan maakt kort voor Parijs haar definitieve keuze bekend. In Tokio nam ze aan liefst drie onderdelen mee, naast de 1500 meter won ze goud op zowel de 5000 als de 10.000 meter.

Quote Sifan: “Als ik aan Hengelo denk, dan denk ik aan het fantastische publiek en de sfeer. Vooral vorig jaar voelde ik de support van het hele stadion. Ik heb heel veel zin om terug naar de FBK Games in Hengelo te komen. Het is speciaal dat ik in de voorbereiding op de Olympische Spelen nog een wedstrijd in eigen land kan lopen en ik hoop dat er weer net zoveel mensen zullen zijn om mij te supporten.”.

Meeting Director Ellen van Langen over de komst van  Sifan naar Hengelo: “Sifan is er weer bij in Hengelo. Sifan traint op hoogte in aanloop naar de Spelen, en het is fantastisch dat ze Hengelo kiest als één van de weinige wedstrijden ter voorbereiding op de Spelen. Sifan is een van de meest succesvolle atleten die we ooit gehad hebben in Nederland en het is een geweldig om haar toe te voegen aan het veld in Hengelo.”

Sifan Hassan won in haar carrière op de baan al drie olympische medailles waarvan twee gouden, negen WK-medailles waarvan drie van goud en vijf EK-medailles waarvan drie goud. Vorig jaar won ze de prestigieuze marathons van Londen en Chicago, de laatste in de tweede tijd ooit gelopen: 2.13.44.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

Morgen dag 4 van de EK Atletiek in Rome met TeamNL aan de start van d 4x400 en 4x100 meter estafette. Ook zien we Femke Bol, Cathelijn Peeters en Nick Smidt in de finale van de 400 meter horden. En staan Diane van Es, Jasmijn Lau, Jennifer...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 3

Morgen dag 3 van de EK Atletiek in Rome met Filmon Tesfu, Anne Luijten en Jacelyn Gruppen die aan de start staan van de halve Marathon. Taymir Burnet staat aan de start van de 200 meter en Femke Bol en Cathelijn Peeters komen uit op de 400 meter...

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 5

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 6

Morgen de laatste dag van de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL aan de start van de estafette races en Noah Schutte aa de start van de 10.000 meter. Bekijk je het schema via je telefoon? Kantel dan je scherm om het extra goed te kunnen zien! Dag 6:...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!