Mooie uitverkochte editie van de 13e Almere City Run

door 17 jun, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Almere City Run 2024

Op 16 juni 2024 was Almere weer het decor voor de Yanmar Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd weer omgetoverd tot het sportieve start- en eindpunt van de stad. Hier kwamen alle sporters en toeschouwers weer samen om het mooiste hardloopevenement van de stad te beleven.

De deelnemers van de Yanmar Almere City Run 15 KM stonden als eerste aan de start op de Esplanade. Om 08.30 uur begonnen zij aan hun mooiste hardlooprondje door de natuur. Een half uur later konden de jonge lopers aan hun 1 kilometer lange rondje beginnen. Vervolgens werd het startschot gegeven voor de 10 KM-lopers. De dag eindigde met het traditionele Rondje Weerwater. Ook hier werd weer deels in de mooie natuur van Almere gelopen.

Voldaan en met een grote glimlach op hun gezichten kwamen alle deelnemers over de finish. In de regen én in de zon. Hier werden zij verwelkomd door enthousiaste supporters, muziek en natuurlijk een high-five van de speakers. Na hun inspanningen konden alle deelnemers uiteraard rekenen op een welverdiende medaille en konden ze hun energie bijvullen met een reep van FULFIL. Ook stond er op het evenemententerrein een ijskar klaar van Strandfestival ZAND die iedereen voorzag van een lekkere zoetigheid.

Uitslagen

Luc Essink was de winnaar van de Yanmar Almere City Run 15 KM met een mooie tijd van 50.47, gevolgd door Johan Postma die de afstand liep in 54.08. Het podium voor de 15 KM was compleet door René Wiering die in 55.37 minuten over de finishstreep kwam. Bij de vrouwen was Rachel de Weerd de eerste die over de streep kwam in een tijd van 1.01.54 uur.

Op de 10 KM was Matthew Bradly de snelste loper met een tijd van 33.03 minuten. De snelste vrouw was Annemieke Bot met een tijd van 40.52 minuten.

Victor Hooft was de winnaar van het Rondje Weerwater die een tijd van 17.42 minuten neerzette. Bo Bish was de snelste vrouw op de afstand. Zij kwam over de finish met een tijd van 21.34 minuten.

Bij de Business Runs waren MTEE Running Team 4 het snelste team op de langste afstand. Team Run2Day waren de winnaars van de 10 KM en MTEE Running Team 5 wonnen bij het Rondje Weerwater.

Ook genoten van deze sportieve ochtend in Almere? De eerste foto’s staan in het fotoalbum op Facebook.

Smaakt dit naar meer en kan je niet genoeg krijgen van hardlopen? Meld je aan voor één van de andere WeLike2Run evenementen of meld je aan voor de interesselijst van de Yanmar Almere City Run 2025!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

Op zondag 22 september vindt, als onderdeel van de NN Dam tot Damloop, voor de jongste atleten de Mini Dam tot Damloop in Amsterdam-Noord en Zaandam plaats. TintelTuin kinderopvang heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor aan dit specifieke...

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit, een vooraanstaande leverancier van sportvoeding, voedingssupplementen en gezondheidsproducten, heeft zich voor drie jaar als co-sponsor verbonden aan de NN Dam tot Damloop. Op zaterdag 21 en zondag 22 september nemen meer dan 65.000...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!