Dit zijn de vernieuwde parcoursen voor 40ste editie Marathon Eindhoven

door 27 jun, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024

Bij de 40ste editie van de ASML Marathon Eindhoven zijn er een aantal grote wijzigingen ten opzichte van vorige edities. Zo is het programma van het gehele weekend aangepast en zijn de parcoursen geüpdatet.

Zaterdag 12 oktober

Op zaterdagmiddag vinden dit jaar naast de Marathon Eindhoven Urban Walk en ASML Your Marathon Challenge ook de Jumbo Mini Marathon over 2 afstanden en City Run over 5 km plaats. De nieuwe plaats in het programma biedt ruimte om met een geheel nieuw parcours te komen. De route van de Marathon Eindhoven Urban Walk wordt later bekendgemaakt.

Alle onderdelen van de zaterdagmiddag zullen starten op de Parklaan. Vanaf hier lopen de routes van de ASML Your Marathon Challenge, Jumbo Mini Marathon en City Run via de wijk Villapark richting de Dommel. De lopers op de City Run van 5 km zullen hun route vervolgen langs de Kanaaldijk-Noord en Kanaaldijk-Zuid. Alle deelnemers finishen op de Vestdijk, waar een tribune bij de finish is voor publiek.

Zondag 13 oktober

Op zondag starten de RSM 1/4 Marathon, ASML Marathon en ASML Halve Marathon allemaal op de Veldmaarschalk Montgomerylaan. De routes van de RSM 1/4 Marathon en ASML Marathon zijn vergelijkbaar met afgelopen jaren en lopen onder andere langs de Herdgang.

De marathonlopers krijgen een nieuw parcours voorgeschoteld: deze lopers zullen eerst richting het Noorden lopen waarbij de eerste 14 km het parcours van de ASML Halve Marathon gevolgd wordt. In de buurt van het Evoluon is het halve marathonpunt. Vervolgens lopen de lopers de zuidelijke lus, langs onder andere de High Tech Campus en Genneper Parken. De laatste kilometers volgen het traditionele parcours langs het Philips-stadion, door Stratumseind en finish op de Vestdijk. 

Bekijk alle informatie over de andere parcoursen hier.

Straten die onderdeel uitmaken van het parcours op zaterdag of zondag worden aangemoedigd om de straat te versieren om zo de deelnemers aan te moedigen. Meer informatie over het aanmelden als Gezelligste Straat van Eindhoven vind je hier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

Op zondag 22 september vindt, als onderdeel van de NN Dam tot Damloop, voor de jongste atleten de Mini Dam tot Damloop in Amsterdam-Noord en Zaandam plaats. TintelTuin kinderopvang heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor aan dit specifieke...

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit, een vooraanstaande leverancier van sportvoeding, voedingssupplementen en gezondheidsproducten, heeft zich voor drie jaar als co-sponsor verbonden aan de NN Dam tot Damloop. Op zaterdag 21 en zondag 22 september nemen meer dan 65.000...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!