Effectief trainen voor hardlopen én wielrennen

door 27 jun, 2024Hardloopboeken0 Reacties

Select 2024Select 2024

Sportfysiotherapeut Kees Rootjes is hardloper en sinds vier jaar ook wielrenner. Over het combineren van beide sporten in je trainingsschema schreef hij het onlangs verschenen boek Effectief trainen voor hardlopen en wielrennen.

Sneller, meer conditie, minder blessures? Wie hardlopen en wielrennen combineert, kan dit voor elkaar krijgen. Hardlopen en wielrennen zijn de meest beoefende sporten in Nederland. Wat zijn de overeenkomsten? En wat de verschillen? De trainingen voor hardlopen en wielrennen lijken veel op elkaar, en worden beide uitvoerig beschreven. Dit boek is bedoeld voor duursporters die hardlopen en wielrennen. Maar het is ook voor mensen die hardlopen of wielrennen. Het laat zien hoe je kunt trainen met als doel je prestaties te verbeteren.

Praktijk en theorie worden afgewisseld met gesprekken met ervaren atleten en trainers. Schaatslegendes Ard Schenk en Kees Verkerk, marathonloper Michel Butter, wielrenster Roxane Knetemann, trainer Gerard Kemkers en sportjournalist Olivier Heimel vertellen over hun loop- en fietservaringen.

Rootjes weet de theorie van dit boek goed om te zetten naar praktische trainingen. Geschikt voor zowel beginners als professionals die één of beide sporten beoefenen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!