Brunssum krijgt volgend jaar voor het eerst unieke ‘marathon challenge’

door 28 jun, 2024Evenementen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Marathon Challenge Brunssum

Stichting Parelloop organiseert in het Hemelvaartweekend van volgend jaar voor het eerst de Marathon Challenge Brunssum: een marathon in drie dagen. Omdat de Parelloop (ieder jaar een vast begrip in Brunssum begin april) in 2025 voor de 35e keer wordt georganiseerd, pakt de organisatie uit met iets extra’s en bijzonders. Gemeente Brunssum gaf eerder dit jaar goedkeuring voor het initiatief dat eind mei plaatst zal vinden.

Deelnemers kunnen volgend jaar achtereenvolgend de 10 Engelse mijl (16,1 kilometer), de vijf kilometer en de halve marathon (21,1 kilometer) afleggen, waarmee de loper van 29 t/m 31 mei 2025 dus een heuse marathon rent. Start en finish vinden plaats vanaf het Schutterspark in Brunssum.

‘Dit wordt een bijzondere, uitdagende en gezellige marathon, verdeeld over drie dagen, met aandacht voor de mooie omgeving in en rond Brunssum,’ laat de organisatie weten. ‘En dat in ons jubileumjaar!’ Het aantal deelnemers, dat een startnummer voor alle drie de dagen kan bemachtigen, zal gelimiteerd zijn. Indien het evenement in de smaak valt en voor herhaling vatbaar blijkt, zal de Marathon Challenge Brunssum mogelijk een terugkerend hardloopevenement in Brunssum worden.

De Parelloop zelf zal volgend jaar zoals gebruikelijk op de eerste zondag van april (6 april 2025) plaatsvinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

TintelTuin hoofdsponsor Mini Dam tot Damloop

Op zondag 22 september vindt, als onderdeel van de NN Dam tot Damloop, voor de jongste atleten de Mini Dam tot Damloop in Amsterdam-Noord en Zaandam plaats. TintelTuin kinderopvang heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor aan dit specifieke...

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit voor drie jaar sponsor van Dam tot Damloop

Body&Fit, een vooraanstaande leverancier van sportvoeding, voedingssupplementen en gezondheidsproducten, heeft zich voor drie jaar als co-sponsor verbonden aan de NN Dam tot Damloop. Op zaterdag 21 en zondag 22 september nemen meer dan 65.000...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!