Europees recordhoudster Eilish McColgan aan de start in Appingedam

door 29 jun, 2024Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De organisatie van de Huis & Hypotheek Stadsloop Appingedam heeft op het laatste moment nog een Europese topper aan de startlijst kunnen toevoegen. Niemand minder dan Eilish McColgan.

Eilish McColgan

De 33-jarige Schotse atlete Eilish McColgan gaat in Appingedam proberen om zich, na uitstappen bij de Europese Kampioenschappen 10.000 meter in Rome, alsnog te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Ze zal aan de Britse Atletiekbond moeten laten zien dat ze, na een lange blessure, nog steeds een tijd rondom de 31 minuten kan lopen. Bij selectie zullen het haar vierde Olympische Spelen worden. Eilish verbeterde in 2022 te Manchester het Europees record op de 10 kilometer tot een zeer snelle tijd van 30.19 minuten. Op de baan liep ze afgelopen jaar zelfs een tijd van 30.00.86 minuten. In 2022 won ze bij de Gemenebestspelen (Commonwealth Games) in Birmingham de 10.000 meter in 30.48.60 minuten.

In Appingedam zal Eilish het opnemen tegen Jacelyn Gruppen (de Nederlands Kampioen op de 10 km) en Jill Holterman.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!