Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

door 7 jul, 2024Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter
Foto: Christel Saneh voor World Athletics

Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd van 3:49.04 tijdens de Diamond League in Parijs.

De Keniaanse middenafstand loopster maakte opnieuw indruk door haar eigen wereldrecord te verbeteren, dat ze vorig jaar in het Stadio Luigi Ridolf in Firenze neerzette. Faith zei na afloop: “Wow, dit is gewoon geweldig! Ik ben zo blij dat ik het wereldrecord op mijn favoriete afstand weer heb verbroken. Ik kan niet wachten om terug te komen naar Parijs om mijn Olympische titel te verdedigen!”

Kipyegon heeft twee keer achter elkaar de Olympische 1500 meter-titel gewonnen en won goud tijdens de Olympische Spelen in Rio en Tokio. Ook is zij drievoudig wereldkampioen op de 1500 meter.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!