Hoe gehoorapparaten je hardloopprestaties kunnen verbeteren

door 22 nov, 2024Hardlooptips0 Reacties

Black Friday week NL 2024Black Friday week NL 2024

Ben je dol op hardlopen? Maar is je gehoor niet optimaal? Dan kan dit je sportprestaties beïnvloeden. Je hebt namelijk een goed gehoor nodig om veilig en effectief te kunnen hardlopen. In dit artikel ontdek je hoe je nieuwe gehoorapparaat de ideale gadget is voor tijdens het hardlopen.

Je bent veiliger

Allereerst ben je door je nieuwe gehoorapparaat veiliger, vooral op de openbare weg. Je kunt het verkeer om je heen beter horen, waardoor je minder snel in gevaar komt. Naderende auto’s, brommers of zelfs fietsers zullen geen verrassing voor je vormen als je ze goed kunt horen. En weten dat je veilig bent, geeft rust. Het gevolg daarvan: als je je rustiger voelt, kun je je beter focussen op het hardlopen zelf. Kortom: een goed gehoor biedt extra veiligheid tijdens het rennen.

Je kunt beter communiceren

Loop je graag samen met iemand of in een groep? Dan kan je dankzij een gehoorapparaat beter met elkaar communiceren. Ook als iemand je aanmoedigt of waarschuwt, is dat fijn. Beter horen leidt daardoor tot een leuker contact met je hardloopmaatje(s). Bezoek daarom een audicien op verwijzing als je merkt dat je het plezier in het (samen) hardlopen verliest vanwege je gehoor.

Je focus en ritme verbeteren

En wist je dat je focus en ritme beter worden als je gehoor dat ook is? Je hoort niet alleen om je heen beter, maar ook de geluiden die je zelf maakt. Met je ademhaling bijvoorbeeld of met je voeten op de weg. Zo kan je (onbewust) een beter ritme bepalen en comfortabeler rennen dan wanneer je minder goed hoort. Bovendien filtert een goed gehoorapparaat ongewenste achtergrondgeluiden. Ook daardoor wordt je focus scherper. Jij houdt je dan gewoon bezig met de geluiden en signalen die er echt toe doen en je wordt minder snel afgeleid door ruis.

Je kunt jezelf motiveren

Waar sommige mensen graag met een hardloopmaatje op pad gaan, rennen anderen liever alleen. Ben jij een solo-runner, maar mis je soms motivatie tijdens een work-out? Veel gehoorapparaten hebben ingebouwde functies waardoor je ook naar muziek of een audioboek kunt luisteren. Dit kan motiverend werken, omdat je zo altijd je favoriete muziek of de meest inspirerende verhalen bij je draagt. Ze worden via Bluetooth in je oren afgespeeld en jij kan gewoon gaan rennen!

Je wordt minder snel moe

Niet omdat je conditie ineens beter wordt wanneer je een gehoorapparaat draagt, maar omdat je je minder hoeft in te spannen om dingen goed te horen. Kortom: je brein hoeft minder hard te werken en daardoor word je minder snel moe. Ben je al overtuigd van hoe gehoorapparaten je hardloopprestaties kunnen verbeteren? Ze maken echt een groot verschil als je gehoor niet optimaal presteert. Bovendien hoeft niemand te zien dat je een gehoorapparaat draagt, want tegenwoordig zijn ze zó klein en subtiel dat je ze niet eens hoeft te zien in je oor.  Laat je gerust adviseren over het juiste gehoorapparaat voor jouw situatie en dan kan je daarna weer veilig, gefocust en met plezier gaan hardlopen!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

De beste bescherming tegen hardloopblessures: 5 tips.

De beste bescherming tegen hardloopblessures: 5 tips.

Vijf professionele Brooks atleten geven tips voor alle niveaus  Hardlopen, een eenvoudige maar effectieve vorm van beweging, is door miljoenen mensen omarmd als een manier om fysiek fit en mentaal gezond te blijven. Hoewel hardlopen veel voordelen...

Hardlopen doe je met je koppie

Hardlopen doe je met je koppie

Le Champion lanceert campagne om sporters en toeschouwers bekender te maken met hyperthermie Sportorganisatie Le Champion gaat zich nog actiever inzetten om hyperthermie, een te hoge lichaamstemperatuur tijdens het sporten, bij hardlopers te...

Hoe bevorder je herstel na een training?

Hoe bevorder je herstel na een training?

Hoe goed je voor je lichaam zorgt buiten het hardlopen, is net zo belangrijk als de kilometers die je aflegt. Te weinig rust vergroot het risico op blessures en overtraining. Je lichaam heeft namelijk de tijd nodig om te herstellen. Op de volgende...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!