Veters strikken van je hardloopschoenen (Video)

door 11 aug, 2015Kleding en schoenen, Schoenen, Video's0 Reacties

Select 2024Select 2024

Veters strikken voordat je gaat hardlopen lijkt heel gewoon en gaat vanzelf zonder dat je er bij nadenkt. Maar wat veel hardlopers niet weten is dat het goed strikken van je veters hardloopblessures en blaren kunnen voorkomen.

Het extra gaatje bovenaan de schoen is voor veel hardlopers misschien een raadsel waar deze voor dienen (misschien wisten al veel hardlopers het wel), maar begin dit jaar werd het strikken met het extra gaatje door een video van Illumiseen goed uitgelegd. De video werd al in april 2015 op Youtube gezet en is op het moment van schrijven al meer dan 58 miljoen keer bekeken.

Nu weet je waar dat extra gaatje voor is, hieronder nog een paar extra tips voor het strikken van je veters.

  • als je te smalle voeten hebt kan je ook regelmatig dubbel rijgen.
  • heb je juist te brede voeten, dan kan je halverwege de schoen één of twee gaatjes overslaan.
  • heb je last van een tinteling in de voet (slapende voet) dan kan dit zijn dat je te strak je veters rijgt en strikt, strik wat losser, maar wel redelijk strak aan de bovenkant (zoals je ziet in de video).
  • als je last hebt aan de zijkant van de voorvoeten tijdens het hardlopen kan je de veters in het het begin alleen door de zijkanten rijgen (zo’n drie gaatjes), dit geeft minder druk op de voet, rijg dan weer gekruist verder.
  • ook de dikte en vorm van de veters kunnen uitmaken hoe lekker jij loopt, als je last van je voeten hebt kan je verschillende soorten veters uitproberen.
Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Brooks Running lanceert de Glycerin 21

Brooks Running lanceert de Glycerin 21

Brooks Running, expert in prestatiegerichte hardloopschoenen, lanceert vandaag de nieuwe Glycerin 21. Deze bijgewerkte versie van de succesvolle Glycerin schoen is een flexibele hardloopschoen die maximaal comfort biedt voor alledaagse lopers....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest