7 e-books voor de hardloper

door 12 sep, 2016Hardloopboeken0 Reacties

Select 2024Select 2024

Een fysiek boek is en blijft altijd het leukste en het heerlijkste om te lezen, maar soms is het toch handig om wat e-books ‘in huis’ te hebben. Je kan het lezen vanaf je smartphone, tablet, pc en/of e-reader. Het is makkelijk om mee te nemen naar het strand, op vakantie en in de trein als je naar je hardloopwedstrijd gaat.

Hieronder staan 7 leuke en interessante e-books voor de hardloper, veel lees plezier.

1. De hardlooprevolutie

Je loopt hard en je blijft hangen op hetzelfde niveau. Je wil wel beter worden, maar je weet niet precies hoe je dat aan moet pakken met een schema, ademhalingsoefeningen of een hartslagmeter. In dit boek leggen Stans van der Poel en Koen de Jong uit hoe je slim traint en goed herstelt. Het duo is bekend geworden met De Marathonrevolutie – het schema waarbij je maximaal 14 kilometer traint in aanloop naar de marathon. In dit boek zijn de bestsellers Ik, hardloper en De Marathonrevolutie gebundeld en aangevuld met nieuwe kennis en oefeningen.

Bestel je e-book hier voor € 9,99.

2. Het hoofd weegt zwaarder dan de benen

In de zomer van 2014 besluit Olivier Verhaege deel te nemen aan de Spartathlon van 2016, een legendarische non-stoploopwedstrijd van 246 kilometer van Athene naar Sparta. Na een maand voorbereiding begint het hem te dagen: het zal vooral een training van het hoofd worden, eerder dan van de benen. Want hoe bereik je een bijna onbereikbaar doel als je geen geboren atleet bent en werk en liefde niet op wilt geven? ‘Door je hoofd sterker te maken dan je benen’, zegt Olivier. Daarom begint hij een dagboek bij te houden. ‘Het is mijn logboek,’ schrijft hij, ‘van de fysieke voorbereiding, maar vooral van de mentale weg. Het is de neerslag van het weerwerk in mijn hoofd, op weg naar elk nieuw doel.’ Het hoofd weegt zwaarder dan de benen is een boek dat elke hardloper zal inspireren, of die nu traint voor een ultraloop of voor de eerste keer vijf kilometer. Op meeslepende wijze vertelt Olivier Verhaege niet alleen over hardlopen, maar bovenal over het realiseren van een plan en het integreren van een passie in je leven. Life is a marathon, not a sprint.

Bestel je e-book hier voor € 12,99.

3. Mijn reis met Gobi

Hoe een man een zwerfhondje redde. Of redde het hondje de man? Dion Leonard, een bekende Australische ultramarathonloper, nam deel aan een van de zwaarste wedstrijden ooit – tweehonderdvijftig kilometer door de Gobiwoestijn – toen hij een zwerfhondje zag. Het hondje rende met hem mee, en ze bleek een enorme doorzetter te zijn: ze hield het maar liefst de halve tocht vol. Leonard, die zich normaal gesproken uitsluitend met winnen bezighield, merkte dat zijn houding veranderde. Niet alles draaide meer om hem en de wedstrijd: de zorg voor het zwervertje werd ook belangrijk voor hem. Ter plekke besloot hij Gobi, zoals hij het hondje noemde, mee naar huis te nemen. Een beslissing die zijn leven veranderde. In Mijn reis met Gobi vertelt Leonard over zijn moeilijke jeugd, over zijn fascinatie voor extreme sporten en over wat zijn vriendschap met Gobi voor hem betekent. Dit ontroerende verhaal gaat over hoop en veerkracht, en het bewijst dat honden en mensen echt elkaars beste vrienden kunnen zijn.

Bestel je e-book hier voor € 4,99.

4. Alles wat je wilt weten over hardlopen

s het nodig om extra koolhydraten te eten voor een hardloopwedstrijd? Slijt het kraakbeen in je knieën sneller door hardlopen? Gaat dagelijks joggen depressies te lijf? Kan je verslaafd raken aan sporten? Is de mens überhaupt gemaakt om lange afstanden te rennen? De hardloopwereld staat bol van de overgeleverde wijsheden over schoenen, voeding, blessures en gezondheid. Goede schoenen zouden pijntjes voorkomen en marathons zijn ongezond voor het hart. Maar wat is feit en wat is fictie? Wetenschapsjournalist Mariska van Sprundel is na haar zoveelste blessure vastberaden de wetenschap achter hardlopen te ontrafelen. In Alles wat je wilt weten over hardlopen duikt Van Sprundel in de nieuwste ontwikkeling uit de sportwetenschap om de wisselwerking tussen hardlopen en ons lichaam op te helderen. Haar persoonlijke zoektocht leidt langs internationale universiteiten, bewegingslabs, hardloopwinkels en DNA-tests. Gaandeweg worden populaire wijsheden bevestigd of ontkracht. Haar bevindingen leiden tot inzichten waar elke gevorderde loper of toekomstige beginner mee uit de voeten kan. Mariska van Sprundel, die al jaren voor Runner’s World schrijft, hield alle loperswaarheden nu eens goed tegen het licht. Wat is er waar van alles wat lopers denken te weten? Met wetenschappers en experts zocht ze het uit. 

Bestel je e-book hier voor € 8,99.

5. Marathonloper

n zijn jongensjaren was Abdelkader Benali lid van PAC, de grootste atletiekvereniging in Rotterdam. Zijn grote voorbeeld was de Marokkaanse atleet Saïd Aouita, die in de jaren tachtig heerste op de middenafstanden.
Maar in de jaren negentig ging Benali studeren, en niet veel later deed de droom van het literaire schrijverschap zijn sportieve ambities vervagen, zeker toen hij met Bruiloft aan zee ook werkelijk een droomdebuut bleek te hebben geschreven. Maar ergens in zijn achterhoofd en in het weefsel van spieren en pezen bleef het sportieve vermogen latent aanwezig. Benali fietste en rende rondjes in de talloze parken van de vele steden waar hij verbleef – en hij ontdekte de duursporter in zichzelf.
En zo kwam het dat hij in de herfst van 2005 plotseling besloot aan de marathon van Boedapest deel te nemen. En daar bleef het niet bij. Een half jaar later liep hij in de marathon van Rotterdam een persoonlijk record (2 uur 52 minuten en 25 seconden). Dat record is beslist nog voor verbetering vatbaar.

Marathonloper is een literaire verbeelding van Benali’s passie voor het hardlopen. Als zodanig is het de uitdrukking van zijn fascinatie en liefde voor deze sport.

Bestel je e-book hier voor € 7,49.

6. Blessurevrij lopen

Hardlopen is gezond, tot de kilometers hun tol eisen…

Door de vrij grote impact van hardlopen krijgt ons lichaam het zwaar te verduren, vaak met overbelasting en blessures tot gevolg. Veel van die ongemakken komen voort uit een slechte loopstijl. Vergeet dus die hiellanding want sportreflexoloog John Rooms biedt een plan van aanpak – geschikt voor iedere hardloper, ongeacht het niveau – om je eigen loopstijl te observeren en je natuurlijke, optimale loopbeweging te herontdekken.

Bestel je e-book hier voor € 18,99.

7. Running Like a Girl

Gedesillusioneerd door het krachthonk en het geyoga beu besloot Alexandra Heminsley te gaan hardlopen. Ze koesterde hoge verwachtingen: de billen van een atlete, de taille van een supermodel en de snelheid van een gazelle. De eerste poging verliep niet bepaald goed. Zes jaar later heeft ze op twee continenten vijf marathons gelopen. Haar vader zei het al: je loopt evenzeer met je hoofd als met je benen. En daarom is dit een boek over hardlopen dat niet alleen maar over hardlopen gaat. Voor iedereen die (na iets te vaak wijn en chips op de late avond) denkt dat-ie… misschien… wel wil gaan hardlopen (like a girl).

Bestel je e-book hier voor € 7,49.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest