Marikenloop at the park verder als hardloopfestival

door 31 dec, 2017Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De 16e Marikenloop vindt op zondag 27 mei 2018 voor de tweede keer plaats in Park Brakkenstein. In dit Nijmeegse park wordt een groot festivalterrein ingericht waar deelneemsters kunnen shoppen, genieten van muziek, deelnemen aan diverse workshops en eten en drinken. Ook het start- en finishterrein bevindt zich in de tuin van de Nijmeegse universiteit. Met het uitgebreide festival- en hardloopprogramma is de Marikenloop het eerste Nederlandse hardloopfestival voor vrouwen.

Gratis deelname

Om meer vrouwen kennis te laten maken met de nieuwe Marikenloop at the park is er een speciale maatjes actie bij de 16e editie. Iedere loopster die in 2017 heeft meegedaan aan de Marikenloop at the park en zich inschrijft voor de editie van 2018, krijgt één code waarmee een loopster die in 2017 niet heeft meegedaan, zich gratis kan inschrijven. Met deze actie hoopt de organiserende Stichting Zevenheuvelenloop nog meer vrouwen aan het bewegen te krijgen. Deelneemsters kunnen kiezen uit 5 kilometer, 7,5 kilometer en 10 kilometer.

Festival

Op het festivalterrein kunnen deelneemsters deelnemen aan diverse activiteiten. Het is mogelijk om nieuwe sporten uit te proberen en deel te nemen aan verschillende workshops. Bij verschillende podia kan genoten worden van diverse muziekstijlen onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteraard ontbreken ook de vele shops op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle niet. Daarnaast is er een terrein ingericht voor de warming-up. Vanaf hier gaan de loopsters naar de start en lopen zij een ronde door Brakkenstein en natuurgebied Heumensoord. De indrukwekkende finish is in het park naast het festivalterrein.

Goede doel

De Marikenloop at the park heeft met het Marikenhuis een nieuw goed doel. Het Nijmeegse Marikenhuis ondersteunt (ex-)kankerpatiënten en hun naasten bij het herstel van de kwaliteit van leven nadat de ziekte kanker hen veelal flink heeft aangeslagen. Loopsters kunnen ook zelf een goed doel toevoegen via de website van de Marikenloop.

Inschrijven

De inschrijving voor de 16e Marikenloop at the park is geopend via www.marikenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest