Koe voor winnaar achttiende Scania Zwolse Halve Marathon

door 4 jun, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De winnaar van de Scania Zwolse Halve Marathon wint dit jaar een unieke prijs. Naast de traditionele geldcheque ontvangt de nummer één bij zowel de mannen als de vrouwen op het hoogste ereschavot namelijk twee oormerken, die symbool staan voor een levensechte koe.

“Het idee voor deze ludieke hoofdprijs werd vorig jaar geboren tijdens de persconferentie, op de dag voor de Scania Zwolse Halve Marathon”, vertelt Teun Bouwhuis, voorzitter van Stichting Halve Marathon Zwolle. “De Keniaanse topatleet Richard Mengich, winnaar van de afgelopen drie edities, vertelde tijdens die persconferentie dat hij atleet én boer is. In zijn woonplaats Iten houdt hij zo’n vijftien koeien, want van het prijzengeld dat hij her en der bij elkaar loopt koopt hij in Kenia koeien. En die koeien zijn allemaal vernoemd naar steden waar hij ooit zegevierde. Zo loopt er bijvoorbeeld een koe met de naam Göteborg in zijn achtertuin, maar ook een koe met de naam Breda”, aldus Bouwhuis, die weet dat Mengich nog geen ‘Zwolle’ heeft aangeschaft.

“In reactie op zijn verhaal heb ik tijdens die persconferentie gekscherend gezegd dat hij bij een vierde overwinning in Zwolle een koe krijgt”, vertelt de voorzitter, die een jaar later dus woord houdt. De grote vraag is alleen of Richard Mengich, met 1:00:39 houder van het parcoursrecord in Zwolle, de Scania Zwolse Halve Marathon opnieuw weet te winnen. De 29-jarige Keniaan is echter vol vertrouwen, want hij is in Kenia al op zoek geweest naar een mooie koe die de naam Zwolle moet krijgen. “We gaan het zien”, lacht Bouwhuis, die ook voor de winnaar bij de vrouwen een koe heeft klaarstaan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest