Veel bekende Noordelingen bij de 4 Mijl Charity Run

door 10 okt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Elk jaar staat bij de 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra één goed doel centraal die een bijdrage levert aan de regio Groningen. Dit jaar is het goede doel het UMCG Transplantatiecentrum: ‘Loop met je hart, vier het leven!’

UMCG Transplantatie loopt met ruim 60 deelnemers voor goede doel

Traditioneel is het goede doel een belangrijk onderdeel van de 4 Mijl. Een groot aantal bekende Noordelingen loopt zondag 14 oktober mee voor het UMCG Transplantatiecentrum, maar ook een aantal deelnemers die getransplanteerd zijn, artsen, familieleden en behandelaars. 

Opbrengst

Met het opgehaalde bedrag wordt een trainingsprogramma gerealiseerd voor patiënten die een orgaantransplantatie hebben ondergaan. De artsen en begeleiders geven de patiënten hiermee weer het vertrouwen in hun eigen lichaam.

Acties

Het UMCG loopt jaarlijks met een grote groep deelnemers mee met de 4 Mijl. Dit jaar staan er in totaal meer dan 500 medewerkers aan de start. Naast de vele acties die het UMCG zelf heeft georganiseerd, kan het goede doel rekenen op een vast bedrag vanuit de organisatie. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een extra donatie doen, een polsbandje bestellen, een Charity Run deelnemers sponsoren of geven aan een collectant op zaterdag 13 oktober bij de 4Mijl4You of zondag 14 oktober bij de 4 Mijl. Naast kleingeld is het dit jaar ook mogelijk om mobiel te betalen door middel van een QR code op de collectebus.

Deelnemers

Ruim zestig deelnemers lopen zondag mee aan de Charity Run. Ook Inge Loohuis, UMCG ambassadeur, en getransplanteerde loopt mee. Inge neemt rond 15.00 uur de cheque met het voorlopige bedrag in ontvangst op de Vismarkt. Naast Loohuis en vele UMCG medewerkers, lopen ook enkele sporters mee. Waaronder Arnold van Calker, Yoëll van Nieff, Sergio Padt, Arjan Taaij. Ook zijn er deelnemers vanuit de politiek, de media en het bedrijfsleven.

In 2017 werd een totaalbedrag van €90.000,- bijeen gebracht voor Kids United.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest