Herfstachtige derde editie Eindhoven Urban Trail

door 9 dec, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Zondagochtend 9 december vond de derde editie van de Eindhoven Urban Trail plaats. Aan de start van de opnieuw uitverkochte editie, stonden ruim 2800 deelnemers. Verdeeld over 4 startwaves startten zij zondagochtend vol enthousiasme hun ontdekkingstocht door designstad Eindhoven. Waar de deelnemers vorig jaar nog door de sneeuw liepen, was het dit keer de regen, afgewisseld met wat zonnestralen, die voor een herfstachtige editie zorgde. 

Dit jaar koos de organisatie voor een vernieuwend parcours door het innovatieve Strijp-S en Strijp-T. Vanaf het Strijp-TQ gebouw klonk om 09.30 uur het startschot en vertrokken de eerste deelnemers op avontuur. De stad ontdekken kon via een parcours van 5 of 10 kilometer en voor het eerst In Eindhoven was er ook ruimte voor 150 wandelaars die hetzelfde parcours aflegden. Het parcours telde 15 highlights, dus er was genoeg te zien onderweg. Deelnemers liepen onder andere door het meest iconische gebouw van Eindhoven, het Evoluon. En alsof hardlopen of wandelen nog niet genoeg beweging was, konden zij voor extra inspanning op het parcours terecht bij The Bootcamp Club Eindhoven, Rolhockey Club de Lichtstad, Monk Bouldergym, Freerunhal Commit 040, Area 51 BMX & Skatepark en EindhovenGym.

Dat de Eindhoven Urban Trail geen wedstrijd is en vooral een loopbelevenis om de stad op een unieke manier te ontdekken, bleek wel uit de vele foto’s die onderweg door de deelnemers werden gemaakt. De lopers en wandelaars stopten regelmatig om selfies te maken in locaties waar ze normaal gesproken niet zo snel zouden komen.

“We kijken terug op weer een succesvolle en prachtige editie! De deelnemers hebben weer een mooi deel van Eindhoven kunnen ontdekken en bijzondere locaties op een unieke manier kunnen ervaren. Wat fijn om al die stralende gezichten te zien bij de finish. Daar doen we het voor”, aldus Dariush Cyrroes, organisator van de Eindhoven Urban Trail.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest