Abdi Nageeye verpulvert Nederlands marathon record, parcoursrecord voor Marius Kipserem

door 7 apr, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Foto: NN Running Team / Erik van Leeuwen

Abdi Nageeye heeft zijn Nederlands record vandaag verpulvert tijdens de NN Marathon Rotterdam. In een tijd van 2:06:18 kwam hij als vierde over de streep tijdens een prachtige race in Rotterdam waar de Keniaan Marius Kipserem won in een parcour record van 2:04:11.

Een blije Nageeye was oprecht verheugd na na de finish: “Dit is ongelofelijk. Hier heb ik heel hard voor getraind. Na 32 kilometer begon ik mijn hamstring te voelen en moest ik iets gas terug nemen. Maar wat ben ik blij. Ik heb gedurfd gelopen. Mijn trainingsmaten in Kenia hebben mij gemotiveerd en vonden het raar dat ik nooit met de kopgroep mee ging. Nu hebben ze hopelijk gezien dat ik echt mijn best heb gedaan. Het is spannend als je, je ambitie uit spreekt. Maar mooi dat het is gelukt!”

Abdi kende een goede voorbereiding en veranderde zijn plan in de week voor de marathon. Hij besloot dat het ‘now or never’ was om voor het eerst met de eerste groep te vertrekken en mee te strijden om de winst. Deze switch in mindset resulteerde gelijk met een bijna 2 minuten winst op zijn persoonlijk beste tijd en tevens Nederlands record gelopen tijdens de TCS Amsterdam marathon in 2017.

Bij de vrouwen won Ashete Bekere in 2:22:55. Het Ethiopische NN Running Team talent beloonde haarzelf daarmee na een goede voorbereiding. Bij de mannen werd Josphat Boit uit Kenia 6e bij zijn marathon debuut in 2:07:20.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest